top of page
Zoeken

Njoi Academy gaat uitbreiden!

Al vijf jaar zijn we aan het bouwen aan de Njoi Academy in Nijmegen waar we afgelopen jaren zijn gegroeid van 18 naar 44 enthousiaste jonge


volleyballers die een extra dag in de week willen trainen. En volgend seizoen gaan we een tweede locatie openen in Apeldoorn! In samenwerking met Alterno gaan we samen bouwen aan onze tweede volleybalschool in de Alternohal.


Eén jaar na het openen van de NJOI Academy in Nijmegen merkte ik dat de doorstroming voor jongeren niet helemaal logisch was. Iedereen bewandeld zijn eigen pad, maar het is wel fijn om een logisch doorstroommodel te hebben wat voor iedereen helder is. Vroeger is niet altijd beter, maar toen ik zelf nog een jonge volleyballer was van 12 jaar kon ik doorstromen van de club naar regiotraining, vervolgens naar steunpunt op zondag en vanuit daar werd ik doorgestuurd voor selectietraining bij Jeugd- Oranje. Van mij hoeft niet precies hetzelfde model terug, maar wel naar logische opbouw waarbij helder is welke voorwaarden er zijn en de mogelijke vervolgstappen. Mijn voorstel is om in oost- Nederland samen te werken met circa acht lokale initiatieven waarbij jongeren van 12 t/m 18 een keer extra kunnen trainen dichtbij huis. Dat hier geen selectie plaatsvindt, maar dat we een natuurlijke scheiding hebben van kinderen die graag meer willen met volleybal ten opzichte van degene die 1-2 keer in de week genoeg vinden. Voor de helderheid, beide keuzes zijn helemaal goed. Tijdens de periode van 12 t/m 15 jaar kunnen ze zich een aantal keer aanmelden voor de selectietrainingen bij de RTC. Vanuit de vier RTC's in Nederland wordt vervolgens gekeken wie er kunnen aanhaken bij (pre) Jeugd of Jong- Oranje. Wanneer iemand niet geselecteerd wordt voor deze route, niet getreurd, er zijn duizend voorbeelden die de top hebben gehaald via een andere route.


Onze ambitie, Dirk Sparidans en Yannick van Harskamp, is een systeem bouwen waar iedereen de kans krijgt om alles uit zichzelf te halen. Dat we zo laat mogelijk jongeren gaan selecteren, omdat een ontwikkeling van jonge volleyballers tussen 12 t/m 15 jaar niet te voorspellen is. Dat we niet selecteren betekent niet dat we geen onderscheid maken op de velden. We schuiven op basis van niveau, geslacht, motivatie, vriendje/ vriendinnetje en de belangrijkste waar iemand zich prettig voelt. We vinden voor bijna iedereen een plekje dat past.


Kom eens vrijblijvend kijken en meedoen op onze proeftraining op 18 september. Hier krijg je een gratis training van mij, Yannick van Harskamp ,om de sfeer van de nieuwe AVA NJOI Academy te proeven. In totaal zijn er vijftien leuke zondagtrainingen waar jij je voor in kunt schrijven. Wij helpen je graag om jezelf verder te ontwikkelen!


PROEFTRAINING

Wanneer: op zondag 18 september 2022.

Wie: 10 t/m 18 jaar

Waar: Alternohal in Apeldoorn

Tijd: 9.30- 12.00 uur

12.00- 14.30 uur (bij genoeg aanmeldingen)


Interesse? Meer info en aanmelden kan via www.njoilife.nl/academy


Yannick van Harskamp

184 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page